Om Ulrik Gutkin

Ulrik GutkinJeg er en dokumentarfilms instruktør, med fokus på den personlige historie.
Jeg er drevet af engagement og stor nysgerrighed på verden og alle os, der befolker den.
For mig er en film lykkedes hvis man som tilskuer bliver berørt, ikke af det man forventede – men af det uventede. Mine film er blevet vist på DR, NRK, YLE og på en række filmfestivaller over hele verden.

Jeg har gået på Medie og Filmvidenskab, KUA, DJE og Filmskolens efteruddannelse, men er i ligeså høj grad blevet inspireret af gode chefer, kollegaer, venner og de ting, jeg på egen hånd har opsøgt. En inspiratationskilde er også mit medlemsskab af dokumentarfilmsgruppen MOMENT, www.momentfilm.dk.

Udover dokumentarfilm har jeg desuden en særlig interesse i mediernes udvikling, og hvordan den filmiske fortælleform kan bruges i formidlingssammenhænge. Det har ført til, at jeg har lavet en del interne kommunikationsopgaver for DR, samt haft opgaver for blandt andet DSB, Topdanmark, KMD og ATP.
Sammen med 4 andre filmfolk har jeg et produktionsselskab, Copenhagen film company , der har kontorer og faciliteter i Kødbyen, København.

Jeg er med til at arrangerer den jødiske filmfestival i København, men bruger ellers en stor del af min fritid sammen med min familie og venner.

Se evt. øvrige kompetencer.